top of page

Ofte stilte spørsmål

Alle byggeprosjekter er forskjellige, og det hender rett som det er at det dukker opp noen spørsmål underveis. Her har vi samlet noen av gjengangerne. Og finner du ikke svar på det du lurer på, er det selvfølgelig bare å slå på tråden eller sende en e-post – så finner vi nok ut av det sammen.  

Mitt anbud murmester-182.jpg

Ungt selskap

Lang erfaring

Rette Gulv ble grunnlagt i 2020, men folka på gulvet har lang erfaring med avretting på alle nivåer. Fagfolkene våre er fjellstøe i faget, og ingen prosjekter er håpløse. Vi bruker bare dokumenterte kvalitetsprodukter fra Weber – så du garantert får et gulv i vater som tåler omgivelsene sine og holder i år etter år.

Trenger du hjelp med et større prosjekt? Ingen fare – vi har stor kapasitet og kan levere avrettingsmasse med pumpebil. Vi leverer i tillegg kvalitetssikrede lydgulv til alle typer underlag og kan derfor garantere at resultatet blir knirkefritt. 

Fast pris.

– alltid topp kvalitet

For at prosessen skal bli så forutsigbar som mulig for deg, legger vi alltid en klar plan for arbeidet og gir deg en presis tid for ferdigstillelse. Tjeneste våre utføres alltid til avtalt pris og med topp kvalitet – rett og slett.

Ta kontakt, så legger vi en plan for gulvet ditt.

For avretting med pumpebil:

RG_SPM_vann.png

Må det være tilgang på vann på byggeplassen? 

Ja. For å kunne utføre jobben trenger vi en vannslange med en diameter på minimum 1 tomme, et vanntrykk på minst 5 bar og en vannmengde på minimum 2000 l/t. 

RG_SPM_bil.png

Stilles det noen krav til oppstillingsplass for lastebil og vasking av utstyr?

Ja. Vi er avhengig av fri adkomst for lastebilen vår, i tillegg til en oppstillingsplass med muligheter for vasking av utstyr. Som kunde er du selv ansvarlig for å skaffe nødvendige godkjenninger for dette. 

Hvis det ikke er mulig å tømme slam fra slanger på byggeplassen, må dette gjøres i spesialsekker. Fjerning av spesialsekker er ikke inkludert i prisen med mindre dette er spesielt avtalt.

Generelt:

RG_SPM_kost.png

Hva må vi gjøre klart før dere kommer?

Rommene må være ryddet, gulvene kostet og ledninger hengt opp, så gulvet er helt fritt. Områder som ikke kan avrettes til avtalt tid av årsaker som ikke skyldes Rette Gulv, faller automatisk bort fra leveransen. Vi kommer gjerne tilbake når alt er klart, men fakturerer da for timer og medgått materiell. 

RG_SPM_tett.png

Er det fare for lekkasje til underetasjen ved avretting
av gamle tregulv?

Selv om du har et gammelt tregulv, trenger du ikke å bekymre deg for at avrettingsmassen skal trekke gjennom underlaget og ned til naboen. Vi sørger alltid for å tette gulvet først – enten det er med fuging, tape, duk eller andre egnede løsninger. Men er det større hull i gulvet ditt, som altså ikke kan regnes som normale sprekker og skjøter, må disse være tettet før vi kommer.

RG_SPM_tid.png

Hvor lenge må vi vente før vi kan gå på gulvet?

Tørketiden til avrettingsmassen avhenger av temperaturen, luftfuktigheten og luftsirkulasjonen i rommet. Ved et normalt og godt uttørkingsklima – det vil si +20 ºC, 
50 % relativ luftfuktighet og god luftsirkulasjon – er det trygt å gå på gulvet etter 2–4 timer. 

RG_SPM_temp.png

Er det noen krav til temperatur i underlaget?

Temperaturen i underlaget må være minimum 10 grader når jobben skal utføres. Eventuell fyring må skje i god tid før vi kommer.

RG_SPM_dør.png

Hvordan vet jeg hvor mye høyere det nye gulvet mitt blir sammenlignet med det gamle? 

Når vi retter opp et skjevt gulv, bruker vi avrettingsmasse for å bygge opp differansen mellom gulvets laveste og høyeste punkt. I tilbudet vi sender deg, opplyser vi alltid om laveste mulige byggehøyde for den tilbudte løsningen – altså minimum tykkelse på avrettingsmasse som må ligge oppå gulvets høyeste punkt. Siden det nye gulvet med andre ord blir noe høyere enn det gamle, bør du kontrollere at det fortsatt vil være mulig å åpne og lukke dørene i rommet. For å sjekke dette tar du utgangspunkt i det høyeste punktet på gulvet, legger på oppgitt minimumshøyde og bruker så en lasermåler e.l. for å se hvor langt opp på dørkarmen det nye gulvet vil gå.  

RG_SPM_laser3.png

Vi har kjøpt et gammelt hus og mistenker at gulvene er skjeve, men er usikre på hvor skjeve – og om det er mulig å rette dem opp. Hvordan går vi frem? 

Vi kommer gjerne hjem til dere på en befaring; da kan vi måle høydeavvikene med laser og finne den beste løsningen for å rette opp gulvene deres. Prisen for befaring med rapport er 2990 kr inkl. mva., og beløpet blir trukket fra på den endelige fakturaen hvis dere i ettertid ønsker hjelpen vår til å avrette gulvene.

bottom of page